13:00

IBK Lockerud Mariestad F09/10

Referat

Referat: Fritsla IF F15/F07-10 - IBK Lockerud Mariestad F...

Fritsla när ett lag som vi hade en tuff drabbning mot i föreavårets bortamatch(2-2) så vi visste att det skulle krävas en bra insats för att vinna. Det är ett lag som har en stor spridning i åldrar 06-10:or i laget. Vi kommer återigen ifrån en träningsvecka där sjukdomar och skador har härjat i laget men dom som tränat gjort det mkt bra.

Första perioden: Vi börjar bra och tar tag i det redan i första bytet, men i minut två så slår Fritsla in bollen framför vårt mål som oturligt går på en fot och in bakom Tuva ren otur. Tjejerna skakar av sig det med en gång och vi jobbar vidare det är vi som för matchen och 1-1 kommer rättvist och snyggt i en omställning där Vera hittar Lilly v K vid bortre stolpen som rakar in bollen i mål tid 3.12. Vi skapar mkt och Fritsla har inte så mkt utan vi tar med deras kontringar bra och 9.31 så sätter Vera 2-1 till oss efter ett bra skott skönt med ledning som också står sig perioden ut. Vi är lite stressade och några tycker att inget funkar men vi manar till lugn och hitta spelet

Period 2: Den börjar med att vi får varsin utvisning för att vi inte var klara efter 5 min paus så det innebär spel 4 mot 4 i 2 min. Då vi är mer spelskickliga överlag så gynnar det oss och ger oss en bra start i andra perioden. Spelet böljar fram och tillbaka och vi har en hel del lägen där vi försöker hitta bortre stolpen och den går fram men vi får inte träff på bollen men extra roligt då vi tränade på det i Torsdags. 7.39 så bryter Vera en boll på mittplan och skjuter överraskande och den går in bakom deras målvakt fram till 3-1. Nu känns det som vi ska dra ifrån men Fritsla ger sig inte dom får ett 2 mot 1 läge som dom sätter efter 13.04 och så skiljer det bara ett mål igen. 16.57 så sätter Sara bollen snyggt efter ett fint pass återigen ifrån Vera som hittar Sara vid bortre stolpen (känns igen) fram till viktiga 4-2!

3 perioden: En period då en del gräver djupt i kroppen efter krafter men vi manar till att spela smart. Vi lyckas bra och är det lag som skapar mer och bättre chanser än våra motståndare. Fritsla tar timeout med fem minuter kvar och går med på folk. Vid ett tillfälle så spelar vi bort nästa en minut på att smart flytta bollen enkelt och snabb mellan varandra bakom deras mål. Tiden rinner iväg och vi vinner helt rättvist men utan att glänsa MEN som vi kämpar för varandra.